Това съобщиха от "Топлофикация" на официалния си сайт

Авария на главен топлопровод оставя днес части от Перник без топла вода и парно. За това съобщиха от "Топлофикация" на официалния си сайт.

От дружеството посочват, че топлоподаването е нарушено от 05:00 ч. тази сутрин и ще обхване сгради в следните райони: "Твърди ливади", "Проучване", "Димова махала", "Хумни дол", ул. "Г. Мамарчев", "Добруджа" и "Силистра". Нарушено ще бъде топлоснабдяването и във всички сгради в Централна градска част между улиците: "Струма", "Отец Паисий" и "Железничарска", "Г. С. Раковски", "Брезник", "Красно село" ("Ихтиман") и "Физкултурна". Ограничението ще важи до отстраняване на аварийните дейности. От дружеството се извиняват за причиненото неудобство.

През лятото на миналата година предприятието направи профилактика на топлофикационните съоръжения и участъци от мрежата. Все още голяма част от топлопроводите обаче не са реновирани, по данни на дружеството. Около 20 000 са абонатите на "Топлофикация - Перник".

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Милен Миланов, БТА