ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се срещат с Радев днес, а "Възраждане", ДПС, БСП и ИТН - в петък

С какви нагласи политиците ще отидат на "Дондуков" 2 за консултации при държавния глава Румен Радев?

От „Продължаваме Промяната - Демократична България” смятат, че президентът избързва и се опасяват, че няма да има време Народното събрание да приеме най-важните законопроекти. „Очевидно е, че президентът оказва натиск, защото в президентството имат план за предсрочни избори през юли месец. Това е”, допълни Атанас Атанасов от ПП-ДБ.

Според председателя на „Възраждане” Костадин Костадинов най-важно е да има бюджет за 2023 г. Той смята, че времето ще стигне, независимо от сроковете. По думите му е ясно, че редовен кабинет няма да бъде съставен, така че колко бързо ще се проведат консултациите - няма значение. „Дали бързо, дали бавно - все тая. Просто в единия случай се удължава, в другия се скъсява агонията на Народното събрание”, каза Костадинов.

Втората серия консултации при президента - в петък

От ДПС обявиха, че ще отидат на консултациите при президента. Те са категорични, че време има. Лидерът на партията Мустафа Карадайъ посочи, че се очертава ДПС да е опозиция на очертаващото се, по думите му, мнозинство от депутати на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

БСП смята, че е необходима и консултативна среща на ръководството на Народното събрание, а според „Има такъв народ” най-доброто решение е да бъде сформирано редовно правителство.

От ГЕРБ-СДС отказаха коментар преди консултациите.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.