На лидерската среща във вторник ГЕРБ-СДС поиска от ПП-ДБ да представят кандидатури за министри

От „Продължаваме Промяната - Демократична България” не отхвърлят варианта да представят състав на кабинет, както поиска Бойко Борисов, за да мислят от ГЕРБ дали биха подкрепили втория мандат.  

„Нека да минем през обсъждане в коалицията. Има и плюсове, и минуси в двата варианта. Има нагласа, че можем и да предложим така, както беше обсъдено вчера”, заяви Николай Денков от ПП-ДБ.

ЛИДЕРСКАТА СРЕЩА: ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ обмислят обща управленска програма (ОБЗОР)

От втората по големина коалиция в парламента работят по изготвянето на собствена управленска програма, която да представят пред останалите групи в Народното събрание.

„Разбира се, ще започнем с ГЕРБ, като най голяма група, за да видим дали може да получим подкрепа. Ясно е че гласуването върви в комплект - състав, структура на Министерския съвет и програма”, уточни Денков.

Борисов: Само нестандартно решение може да ни извади от тоталната криза

Партиите извън преговорните екипи на първите две сили засега не са канени за разговори.

„Видях отчаяние и безсилие в очертаващата се патерица на ГЕРБ - „Продължаваме Промяната” и „Доносническа България”. Ако направят правителство с ГЕРБ, на следващите избори ще се борят за влизане в парламента. Не е възможно правителство с първия мандат”, смята лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов.

„Ако ни поканят, ще участваме”, коментира председателят на БСП Корнелия Нинова.

„Като ни поканят, ще участваме. Всички са изпратени, за да водят разговори помежду си. Какъв ще е резултатът - не мога да пророкувам. Но е логично някой да покани някого за разговори в парламента и поканеният да се отзове”, посочи Тошко Йорданов от ИТН.

Очаква се до края на седмицата да стане ясно дали ще има нови лидерски срещи и кога.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.