Според него това, че България е стигнала до патова ситуация е цел, а не случайност

Имаме нужда държавата реално да работи. Има един-двама, които разбират от политика, другите обслужват интереси. България има нужда от хора, които здраво да работят с радикални действия, а не да угаждат. Към края на годината ще се говори за ВНС и смяна на политическия модел. Това каза директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов за "Офанзива".

“ТУК И СЕГА”: Калин Сърменов - за музиката, актьорството и мисията да твориш

"Политическата класа е част от обществото, а народът е малък, така че по някакъв начин всеки познава политик. Те са и толкова жалки в това, което вършат. Има един двама, които разбират от политика, другите обслужват интереси. Най-трудният процес е да се погледнеш отстрани, за да забравиш за собствените си представи, за да разбереш ситуацията'', коментира той. 

Според него това, че България е стигнала до патова ситуация е цел, а не случайност. "Недоволството подреди нещата по същия начин като преди, само че излязохме от релсите за 3 години. Европа започна да прибира доброто си отношение от нас", смята Сърменов. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.