“Човек с възрастта трябва да започне да предава това, което знае”, смята Сърменов

Той е художник, режисьор, музикант, актьор, общественик и директор на Сатирата. Съдбата му е отредила вкъщи да е в изцяло женска компания. "Тук и сега" ни предстои интригуваща среща с Калин Сърменов. Той заведе Деси Банова-Плевнелиева в Художествената академия и се върна назад в спомените си, за да ни разкаже как е започнало всичко. 

“Сам се запалих по актьорската професия. Един ден ми се обясни, че никога няма да видя моя картина, изложена в галерия”, разказва актьорът за момента, в който избира тази професия.  

“Аз не се напъва, чакам то да дойде. Но се готвя за срещата. Важно е да си готов за събитието”, така Сърменов отговор на въпрос как успява да съвместява всички свои дейности. Освен художник, актьор, музикант и режисцор, от скоро актьорът е и преподавател по актьорско майсторство. 

“Човек с възрастта трябва да започне да предава това, което знае”, смята Сърменов. 

Като времена на “липса на критерии” и “пошлост” определи Сърменов последните години. “Спомням си как от прозореца на втория етаж на НАТФИЗ гледах една кафе машина, до която не смеех да отида, защото ще срещна Калата и ще се разтреперя от вълнение. Толкова се вълнувах, когато влязох в НАТФИЗ, че слизах две спирки по-рано, за да мога да се успокоя”, спомня си първите си моменти в академията Сърменов. 

Техния разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.