Срещу мен още тече разследване, допълни той

В Северна Македония привикаха на разпит председателя на заличеното от Централния регистър сдружение "Цар Борис Трети" в Охрид Томе Блажески. Той е заподозрян в "предизвикване на национална, расова и религиозна омраза" и "подигравка с македонския народ". 

Според Любчо Георгиевски той е получил прокурорска призовка за обида на евреите. "Всеки, който се е определял като българин в РСМ, е нарушавал македонската чест и е обиждал народа им. Срещу мен още тече разследване. Очакваме нашият народ да добие свобода, правда и равноправие, като другите народи, които живеят тук", заяви той.

Напръскаха с черен спрей табелата на българския клуб в Битоля

По думите му щетите по сградата на клуба „Иван Михайлов” в Битоля са оправени. "Българите отново ще се обединят за по-добри дни. Отново ще има клуб там скоро. Нормално е да се създават фалшиви български клубове, правят и партии на българите - зад това стоят службите УДБ (Управление за държавна сигурност). Българите в РСМ не са 3500, това е фалшифицирано преброяване", посочи Георгиевски. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.