Коалиционен кабинет не е вариант за управление между първите две партии

Коалиционен кабинет не е вариант за управление между първите две партии в парламента.Това обявиха в ефира на NOVA от ГЕРБ-СДС. И в момента преговорите по управленска програма продължават.

„Ако направим коалиция ще изпаднат в мнго тежка криза. Странно е, че Асен Василев иска Борисов да го направи премиер, но не искат експертен кабинет, заяви депутатът Любен Дилов-син.

И въпреки че са готови на отстъпки, от ГЕРБ-СДС са категорични: "Няма как Кириил Петков да е вицепремиер по европейските въпроси. Той не е чувал за НПК - извика вътрешния министър да арестува лидера на опозицията".

Любен Дилов-син: ГЕРБ и ПП нямат драстични различия в законодателните и управленските си програми

Ако преговорите ударят на камък, все пак оставят вратичка и за други варианти. „Правителство на малцинството също е вариант”, допълни още Дилов.

Очакванията за вторник, когато "Продължаваме промяната- Демоктатична България" трябва да представят състав за кабинет, са положителни.

А според политологът Ирена Тодорова най-голямата пречка пред редовно правителство е лиспата на доверие. „Те не се харесват, не е и нужно в политиката, но не си и вярват, а без малко вяра нито един резултат не може да бъде дългосрочен”, категорична е тя. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.