Външната ограда е амортизирана, децата се промушват и излизат на улицата, казват още родителите

Сериозно недоволство от условията в столична детска градина. Родители сигнализираха за теч от покрива при всеки дъжд, мухъл и падащи фаянсови плочки в санитарните помещения. Външната ограда е напълно амортизирана, децата се промушват през нея и излизат на оживена улица, оплакват се още родителите.

Наскоро сградата е била санирана отвън, но ремонт на покрива не е правен и предстои, обясниха от администрацията на район „Подуяне”.

„Отвън е прекрасна, отвътре е като филм на ужасите”, заявява Елеонора. „Според мен откакто е построена не е правен ремонт, всичко е с мухъл, течове, вратите са със старите стъкла, които се клатят, като ги бутнеш, подът е с балатум, не ламинат. Условията са критични”, разказа още Елеонора.

В салона, в който трябва да спортуват и да организират тържества, в момента са настанени деца от друга детска градина, на която се прави ремонт. По изчисления на Елеонора в сградата на градината има около 470.

Друга майка разказа, че е виждала големи хлебарки-  

„За покрива сме в добра комуникация с районната администрация и с колегите от дирекция „Образование”. Имаме уверение, че ще бъдат отпуснати средства, веднага щом има държавен бюджет, ще бъдат пренасочени средства за ремонт на покрива и помещенията”, заяви Цветан Анчев, директор на ДГ „Дъга”, София.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.