На място са изпратени два екипа огнеборци

Тротинетка е гръмнала в дома на китариста от "Ку-Ку бенд" Цветан Недялков. За това съобщи Слави Трифонов във Facebook.

„Днес е голям ден. Днес е изключителен ден. Днес е изумителен ден, защото моят колега и приятел Цветан Недялков, с когото сме заедно от 30 години и неговият син Мартин, имаха най-големия късмет на света. Те оцеляха след взрив на литиево-йонна батерия”, пише Трифонов. 

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО ВИЖТЕ ТУК

Той разказва, че музикантът е купил тротинетката на сина си и я включил да се зарежда. През това време синът на Недялков излиза, а той самият влиза в банята. 10 минути по-късно тротинетката избухва като бомба.

„Но, благодарение на късмета, на Бог, или на който там пише какво да се случи на всеки един от нас, моят колега и приятел и велик китарист Цветан Недялков и синът му са живи и здрави", пише Трифонов. 

„Ако им се беше случило нещо, направо не знам какво щях да направя. Пиша тези редове, за да ви отправя сигнал за внимание, когато купувате такива устройства. Явно технологиите са напреднали, но не достатъчно, за да могат да ни предпазят от такива инциденти. Инциденти, които могат да станат трагедии. Така че - внимавайте! Между другото, изгоряха и три китари и това е първият случай, в който съм щастлив, че изгоряха китари. А Цецо е жив и здрав!", завършва Трифонов. 

По-рано за инцидента съобщиха и от МВР.  Сигналът е подаден към 10:00 ч. в дежурната част на Столичната пожарна. Получено е било съобщение за взрив и последващ пожар в апартамент в жилищна кооперация на ул. „Козлодуй“. Незабавно към адреса са насочени два екипа огнеборци.

На място е установено, че взривът е възникнал от батерия за тротинетка, която в този момент стопанинът е оставил за зареждане в жилището. Лумнал пожар, които унищожил домашно имущество, съобщиха от МВР. Няма загинали и пострадали хора.

„Благодаря Ви, всичко е наред, живи сме, здрави сме, не е в нас причината. Просто да внимавате с електрическите тротинетки”, призова Цветан Недялков.

Следобед съседи започнаха да разчистват отломките. „Помислих, че някой комшия сваля мебели и ги е изпуснал по стълбите. Взривът беше силен”, сподели комшийката Маргарита

„Правилата са електрически инсталации под напрежение да не се оставят без наблюдение. Включително са възниквали произшествия и от зарядни за телефони“, обясни гл. инспектор Асен Асенов от „Пожарна безопасност и защита на населението" в Бургас.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.