От партията на Борисов все още не са изключили от сметката коалицията ПП-ДБ

Номинираната от ГЕРБ-СДС за министър-председател Мария Габриел продължава с усилията да състави правителство с първия мандат. Тя увери, че ще върне на президента в понеделник изпълнен мандата и подчерта, че преговорите преминават към уточняване структурата и имената в експертно правителство.

„Търсим оправдания някакви, за да стигнем до втория мандат. На каква логика трябва ние да подкрепяме втория мандат – не е ясно”, каза в студиото на „Здравей, България” зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов. Той допълни, че все още не е ясно има ли или не подкрепа за мандата на Мария Габриел.

Партиите в Народното събрание днес отговаряха лаконично на въпросите, свързани с първия мандат. От ГЕРБ-СДС не са изключили все още от сметката коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България”, въпреки отказа, който вторите декларираха.

„Единственият шанс за България да не ходи на избори е във втория мандат”, категоричен обаче беше съпредседателят на ПП Кирил Петков в кулоарите на парламента. Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ призова за разум и отговорност, за да се намери изход от политическата криза у нас. „Разговор в конкретика не сме водили, не сме предлагали конкретни експерти и нямаме такъв разговор засега”, заяви депутатът от ИТН Тошко Йорданов. А от „Възраждане” настояват, че в интерес на българите е да бъдат проведени нови избори.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.