По думите му е важно да има ограничаване на използването на записи и проследяване

Не ми е известно да е имало застраващи дела на трупчета за политици. Това е противозаконно и в някои случаи е престъпление. Ако има такива, трябва да се понесе лична отговорност. Това каза бившият вицепремиер проф. Пламен Панайотов за "Офанзива".

Панайотов: При всяка престъпност трябва да търсим причините за нея

"Непрекъснатите скандали в съдебната власт повлияват доверието в личностите и институциите в системата. Защо продължава усещането за крайна несправедливост в правораздаването? Гражданите са убедени, че законите не се прилагат еднакво спрямо всички. Не е въпрос само на нови закони или промяната им", заяви той.

По думите му е важно да има ограничаване на използването на записи и проследяване. "Освен ако не се отнася до целите, указани в закона - разкриване на престъпления и установяване на въпроси за националната сигурност. Използването им като част от политическа игра или сред представителите на съдебната власт недопустимо накърнява авторитета им пред обществото", категоричен бе проф. Панайотов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.