Рашидов стана член на комисията по правата на човека

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов беше назначен за член на Комисията по външна политика. Предложението беше направено от Десислава Атанасова и прието с гласовете на ГЕРБ, част от ПП-ДБ и ДПС.

Това върна темата за съдебната реформа и назначаването на Делян Пеевски за член на Комисията по конституционни въпроси. Стигна се и до напрежение между партньорите в управлението ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

С друго решение Рашидов стана член на Комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите.

Предлагат Бойко Борисов за член на Комисията по външна политика

„Няма да взимаме отношение за това, че все пак решихте да управлявате с ДПС, с ГЕРБ. Няма да взимаме отношение и сега, когато се предлага във външна комисия член да стане Бойко Борисов”, заяви Цончо Ганев от „Възраждане”. „Няма смисъл да слушаме Ганев, който се кълчеше и въртеше, само и само да не каже: „Да, ние избрахме г-н Пеевски”, отговори Настимир Ананиев.

Независимият Радостин Василев поиска от Борисов да излезе и да каже защо иска да е в тази комисия и за какво ще отговаря.

„Направете си проверка – в България всяко изказване, ако не започва с Бойко Борисов, то не е изказване”, отговори Борисов от кулоарите.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.