Това научи NOVA от свои източници

Общо 15 директори на областни дирекции на МВР са извикани на среща с вътрешния министър Калин Стоянов и са били помолени да напуснат. Това научи NOVA от свои източници.

Серия от оставки след тежките престъпления от последните дни (ОБЗОР)

По наша информация сред помолените да освободят постовете си са шефовете на дирекциите в Бургас, Варна, Добрич, Смолян, Пазарджик, Благоевград, Враца, Ловеч и Разград.

Директорите били извикани в сградата на ул. „6-ти септември” в четвъртък сутрин. На тези, които искали да останат в системата, им било предложено да бъдат преназначени на 3-4 степени по-ниско ниво в йерархията на ведомството. Другият вариант бил да напуснат по собствено желание, казват източници на NOVA от МВР.

Ивелин Иванов е временният началник на полицията в Дулово

За коментар потърсихме и самото Вътрешно министерство. От там потвърдиха, че на областни директори е било предложено да освободят позициите си. Решението за това било на базата на анализ на работата им до момента и било с цел успешното изпълнение приоритетите на МВР.

"В правомощията на министъра на вътрешните работи е да прави смени там, където е необходимо. Мога да ви уверя, че нито сме обсъждали предварително къде ще бъдат тези смени, нито сме обсъждали имена. Той ми каза, че просто си върши работата. Направил е преглед на това какви са резултатите по дирекции и търси възможности за повишаване ефективността на работата в тях", коментира на брифинг в Министерския съвет премиерът Николай Денков.