Иванова стои доста уверено, познава жаргона и изслушванията, допълни Чернева

Има по-малко предизборна кампания за следващите избори за европарламент, въпреки това се усеща напрежението между различните политически групи. Иванова стои доста уверено, тя познава жаргона и изслушванията. Няма да има сътресения, нито изненади. Това каза за "Твоят ден" Весела Чернева, зам. директор на Европейския съвет за външна политика.

Илиана Иванова: ЕП е в основата на моята ангажираност към европейската идея

"Социалдемократите зададоха въпрос да изброи 20-те най-големи получатели на финансиране по програмата "Хоризонт". Това е важно знание, но да ги съобщава поименно ми се стори по-скоро заяждане. Иванова каза, че не ги знае, но това не беше слабост, а логична реакция. Всички въпроси, отнасящи се до процеси и решения, получават конкретни отговори от нея. Личи, че се е запознала в дълбочина с ресора си", коментира Чернева.

Тя определи Илиана Иванова като екипен играч, който ще си сътрудничи с ЕК, когато се наложи да се прехвърлят средства от една колона в друга. "Важно е да има гъвкавост по отношение на финансирането. Тя даде знаците, които Комисията и ЕП искат да чуят", заяви Чернева.

Повече гледайте във видеото.