„Възраждане”, ДПС и „Има такъв народ” все още нямат коментар

Резултатите от местните избори пренаредиха картата на България и предизвикаха нови искри между управляващите партии. Още след първите резултати лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отчете победа за партията. А за местата, на които загуби заподозря тайна договорка на партньорите във властта.
"Аз бих се обърнал към Кирил и неговото лицемерие. Аз си дадох гласа за Терзиев. Насилих партията да гласува за него и в същото време платиха пари да ме бият в Банкя. ПП и "Възраждане" в Банкя играха срещу нас. А Петков иска да си говорим за данъчни закони и какво ли не", заяви Борисов. 

Затова в сряда събира партията на Национален съвет, на който трябва да решат дали продължават съвместното управление с „Продължаваме промяната – Демократична България”.
"Или се прави истинска коалциия или подобни "сглобки" и шарлатански работи аз не виждам за правилно. Има прекрасна коалиция в момента между ПП и "Възраждане" и ДБ. Колегите от ДПС да избират - дали евроатлантическата страна ще стоят или пропутинската "сглобка", добави той.

Терзиев даде заявка за прозрачно управление, Григорова ще обжалва балотажа (ОБЗОР)

От „Продължаваме промяната - Демократична България” не отговориха в същия тон. "Когато има алтернатива и отговорен път да се излезе в едно по-добро управление, ние решително ще го направим. Но няма да се занимаваме с лашкане, заплахи и извиване на ръце именно защото сме разумни", посочи Христо Иванов. 

Кирил Петков поясни, че оценяват заявената подкрепа в София от страна на Борисов, макар и в последния момент. "Нямаше никакви договорки, имаше един страшен сценарий с тъмночервен кмет на София и риск правителството да се разклати и да се върнем към правителството на Радев. Този сценарий беше предотвратен", съобщи Кирил Петков. 

А докато управляващите формации изясняват има ли бъдеще сглобката или не, опозицията внася втори вот на недоверие към правителството в сряда. Новината съобщиха БСП и „Възраждане”.
"Дават подписите си. Мотивите ни са готови отдавна и в първите дни внасяме вот на недоверие. Нека партньорите в "сглобката" да решат", заяви Нинова. 

„Възраждане”, ДПС и „Има такъв народ” все още нямат коментар.

Мария Габриел: Има двама заложници с български произход, държани от "Хамас"