То ще се използва за задвижване на камионите за разпределяне на входящата хуманитарна помощ

Горивото, което Израел ще допусне в Газа, "представлява малка част" от хуманитарните нужди от гориво, казва ООН, съобщи „Гардиън“.

В актуализираната информация на Службата на ООН за координация на хуманитарните въпроси (UNOCHA) се казва също, че макар Израел да се е съгласил днес да допусне гориво в Газа за първи път от 7 октомври насам, то ще се използва за задвижване на камионите за разпределяне на входящата хуманитарна помощ.

ХУМАНИТАРНАТА КРИЗА В ГАЗА: Стотици продължават да се укриват около болницата „Ал-Шифа”

Агенцията на ООН заяви, че това представлява малка част от нуждите от гориво за хуманитарните операции.

„Израелските власти съобщиха, че на 15 ноември ще разрешат внасянето на ограничено количество гориво в Газа, което ще се използва изключително за захранване на камионите за разпределяне на входящата хуманитарна помощ. Това представлява малка част от нуждите от гориво за хуманитарните операции. В същото време влизането на гориво за всякаква друга употреба, включително за работата на генераторите в болниците, водоснабдителните и канализационните съоръжения, остава забранено. Това е първият път от 7 октомври насам, когато се разрешава внасянето на гориво в Газа“, се казва в съобщението на UNOCHA.

ЕС призова за пълноценни хуманитарни паузи за доставки на гориво в Газа

Източник: БГНЕС