Повдигнати са обвинения и срещу собственика на стрелбище

Върховният съд в Белград потвърди обвинителния акт срещу майката и бащата на момчето, което уби 10 души в Основно училище „Владислав Рибникар“ в Белград на 3 май. Информацията е на сръбската национална телевизия РТС.

УБИЙСТВА ПО СПИСЪК: 13-годишен отличник застреля 8 деца и охранител в училище в Белград (ВИДЕО+СНИМКИ)

Наказателно-обвинителният съвет на Върховния съд в Белград беше потвърдена днес с решение на обвинението срещу Владимир Кецманович и Миляна Кецманович, бащата и майката на момчето К. К. При стрелбата загинаха девет ученици и един охранител в столичното училище.

Искат 12 години затвор за бащата на момчето, което уби деца и охранител в училище в Белград

На 10 октомври Висшата прокуратура в Белград повдигна обвинение срещу бащата на момчето за тежко престъпление срещу обществената сигурност, нарушение на предвидените от закона условия за съхранение на оръжие и боеприпаси. Майката е обвинена в неразрешено притежание на оръжие и боеприпаси. Прокуратурата изисква 12 години затвор за бащата и две години и шест месеца за майката.

Трагедията в Белград: Ходил ли е 13-годишният ученик на стрелбища с баща си

Повдигнати са обвинения и срещу собственика на стрелбището „Партизан практикал шуутинг“ Р. И. и инструктора на стрелбището Н.М. За тях прокуратурата иска лишаване от свобода за три години. Те имат право да обжалват в Апелационния съд в Белград в срок от три дни след приемането на решението, пише в съобщение на съда.

Настаняват в психиатрична клиника ученика, обвинен за стрелбата в училище в Белград

Източник: БТА, Симона-Алекс Михалева