Родителите му са арестувани

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи на пресконференция, че ученикът, открил огън в белградско училище, ще бъде настанен в психиатрична клиника, съобщи сръбската национална телевизия РТС. При произшествието загинаха 9 души.

„Ще бъде в специално отделение на психиатрична клиника. Баща му, като притежател на оръжието, което очевидно е съхранявано неправилно, въпреки че е имал всички разрешителни, е арестуван. Майката също е задържана“, отбеляза Вучич.

Адвокатът на бащата Ирина Борович потвърди, че детето Коста К. се намира във Военномедицинската академия в Белград за тестове, с които ще се установи дали е приело незаконни вещества, предаде Танюг. Бащата В. К. е арестуван по подозрение за извършване на тежко престъпление срещу общата сигурност. Момчето е на 13 години и не носи наказателна отговорност.

СТРЕЛБА В УЧИЛИЩЕ В БЕЛГРАД: Седмокласник уби 8 деца и охранител (ВИДЕО+СНИМКИ)

В изявлението си пред медиите президентът отбеляза, че ще предложи на правителството да разгледа промяна на възрастта за носене на наказателна отговорност от 14 на 12 години, съобщи РТС.

Вучич предлага в следващите две години да се въведе мораториум за притежаване и носене на оръжие, както и да се извърши ревизия на всички издадени разрешителни за притежаване на оръжие. Президентът предлага още определяне на наказателна отговорност за лица, които дават достъп на малолетни лица до огнестрелни оръжия.

ВСИЧКО ЗА СТРЕЛБАТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Алекс Михалева, БТА