Имаме нова коалиция - ''Възраждане", БСП и ПП - коалицията "Путин", каза още той

Митниците не са си свършили работата - руските санкции са били нарушавани. Утре ще подадем сигнали до прокуратурата и ДАНС. Това каза председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски след заседанието на Съвета по сигурността заради Закона за дерогацията.

"60% от доставките на руски газ са били за различни дестинации в Украйна - чудовищна далавера. Гражданите изцяло бяха ощетени от дерогацията, а престъпният руски режим се обогати под благосклонния поглед на правителството. Съветът по сигурността беше изключително безполезна среща, загуба на време за нас. Не чухме никакви доводи защо трябва да не бъде спряна дерогацията. Ще продължи да се пълни престъпният руски режим със стотици милиони от България неоснователно", допълни той.

Извънреден Съвет по сигурността при премиера заради дерогацията

По думите му се говори без яснота кога дерогацията ще бъде спряна. "Видя се, че ще има гласуване в парламента. ПП–ДБ отстояват дерогацията да падне през март, което значи, че имаме нова коалиция - ''Възраждане", БСП и ПП - коалицията "Путин". Ще видим дали парламентът и правителството се командват от Москва", заяви той.

ГЕРБ-СДС напуснаха преди края на Съвета, като обявиха, че е "загуба на време". На Съвета бяха обсъдени последиците и рисковете за националната сигурност от евентуалното приемане на закона, според който в тридневен срок отпада дерогацията на руския петрол.