Вижте кой вписа името си в престижната Книга на Гинес

Британецът Пол Суифт е прекарал по-голямата част от живота си на две колела - започвайки с градинската косачка за трева. Сега той е сред свръхквалифицираните хора, които умеят да правят необичайни и трудни неща. На тях е посветен днешният Ден на рекордите на Гинес, предаде Ройтерс.

Суифт, който може да кара пикап само на две от колелата му, се промъкна рекордно бързо през 88-сантиметрова пролука, създадена в зоната за каскади на британската писта "Силвърстоун". "Шофирам на две колела от седемгодишна възраст - започнах с градинската косачка за трева. Така че да получа световен рекорд, който признава това, е фантастично", каза той.

Електрическа кола с рекорд от над 275 км/ч, движейки се на заден ход (ВИДЕО)

Главният редактор на Рекордите на Гинес Крейг Глендей, който беше на място, за да документира рекорда на Суифт, каза, че темата на тазгодишното издание е "супер умения". "Денят на рекордите на Гинес е глобален празник на суперлативите", каза той.

В Китай изключително пъргавият Чжоу Цюан постави рекорд за най-голям брой последователни салта с пълно обратно завъртане на краката, като успя да направи 11 поредни.

В САЩ Хенри Кабелъс притежава осем световни рекорда, след като е постигнал най-високото салто назад на пого стик, като го прави на височина 3,07 метра.

Източник: Христина Терзиева, БТА