Всеки министър е одобряван от мен и премиера Денков, заяви вицепремиерът

„В рамките на преговорите за това правителството политическият представител на ГЕРБ съм аз. Важно е да си припомним, че разговорите бяха водени между мен и Денков, защото правителството е „Денков-Габриел”. Всеки един министър в това правителство е одобрен от двамата”. Това заяви вицепремиерът  Мария Габриел.

Тя беше помолена да коментира темата по време на брифинг в МС след НСТС.   

ДИРЕКТЕН СБЛЪСЪК: Кирил Петков и Калин Стоянов размениха реплики за срещи, полицейско насилие и… кино

„Разбирам, че и министърът на вътрешните работи, и аз, и премиерът Денков проявяваме нулева толерантност към насилие. И вътрешният министър, и премиерът, и заместник министър-председателят казват: „Поздравления за полицаите, които са си свършили добре работата, но и яснота, анализ и понесена отговорност за тези, които са излезли извън правомощията си”, каза още Габриел.

„Смятам, че в контекст, в който България се бори всячески да бъде член на Шенгенското пространство, да имаш министър на вътрешните работи и Министерство на вътрешните работи, което показва изключително солидни и убедителни резултати по тази тема, е много важно да успяваме да открояваме отделните ситуации, изчистване на детайлите и там, където има напрежение и да се върви напред. Както е казал и премиерът – върви се в правилната посока”, каза Габриел.