Ако мнозинството от предложените промени се обявят за противоконституционни от КС, ще трябва отново да бъдат прегледани, обясни той

Демонтажът на Паметника на Съветската армия съвпадна с възможна малка "сглобка" в София. Доста съм подозрителен към процеса, който отдавна трябваше да е започнал. Демонтират го без документация, друга е причината това да се случва. Това каза за "Денят на живо" адвокат Петър Славов. 

Петър Славов: Локализацията на данните на подкрепилите кандидатурата ми противоречи на GDPR

"Ако мнозинството от предложените промени се обявят за противоконституционни от КС, ще трябва отново да бъдат прегледани от депутатите. Надявам се тези, които са ги предложили, да си признаят. Депутати гласуваха неща, които вече бяха обявени за противоконституционни. Оттеглено е предложението да се избират с 2/3 мнозинство конституционните съдии, а вместо това ще се избират с обикновено. Това значи, че 161 гласа могат да ги гласуват в пленарна зала", обясни той. 

"С Методи Андреев пуснахме искане до Министерството на правосъдието, в което питаме колко са издадените "златни" паспорти. От 2012 г. до 2022 г. искаме да знаем на какво основание и кои са ги получили. Беше отворена порта за всяко лице, което има българско гражданство по натурализация. Такива хора могат да станат и народни представители", заяви той. 

Целия разговор гледайте във видеото.