Не подкрепих Десислава Атанасова за конституционен съдия, не участвах в гласуването, обясни депутатът

Депутатът от ПП-ДБ Никола Минчев е с най-висок рейтинг от всички кандидатури за евроизборите. Това е причината той да не е спряган вече за председател на парламента след ротацията, а за водач на евролистата”. Това заяви депутатът от „Продължаваме Промяната-„Демократична България” Константин Бачийски в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS.

„Не подкрепих Десислава Атанасова за конституционен съдия. Не участвах в гласуването. Между двете кандидатури на ПП-ДБ и на ГЕРБ-СДС има огромна разлика. Г-н Белалезлков е с над 40 години юридически опит. Той е стигнал до съдия във ВКС. Госпожа Атанасова има само 4 г. юридически стаж, който се допълва от стажа ѝ в парламента”, каза Бачийски.

Главчев: Дори президентът да не дойде на клетвата на новите конституционни съдии, това няма да е фатално

Относно становището на Борислав Белазелков, че бракът е тайнство и не може да се допуска еднополова връзка в религиозните отношения, той повтори думите на съдията, че нито една религия не признава еднополовите бракове. „Човекът ясно разграничава религиозните от гражданските норми”, обясни Бачийски.

Бачийски определи като „буря в чаша вода” проверката на имотна сделка на столичната ул. „Чаталджа”, засягаща депутата Даниел Лорер и финансовия министър Асен Василев.