Тилев пази радиото, по което още като дете е слушал драматизация по „Мъглявината Андромеда“

Един студент от комунистическа България попада в казино в перлата на Френската Ривиера Ница. Това е част от едно пътуване в Западна Европа с чудото на българското автомобилостроене автобус „Чавдар“. Героят на този разказ е Константин Тилев, създател на една от първите частни радиовериги. Точно като такъв Комисията по досиетата преди години го осветява като сътрудник на Държавна сигурност.
Константин Тилев разказва, че сблъсъкът му с репресивните служби е бил плод на изключителна семейна драма и принуда. Днес той намира време и за своето любимо призвание – книгите. Ето това е последното му произведение, космическа опера между корици, която носи заглавието „Омала”. Един пъстър живот разказан в следващите минути. 

„Белези от свободата“: Семейната история на Георги Първанов

„Вчерашното днес е вече утре“. С тази реплика един от най-разпознаваемите гласове в радио ефира, Константин Тилев, посрещаше своите слушатели през нощта. Когато птиците отдавна са заспали, а в небето единствено луната става свидетел на най-съкровените тайни.

Тилев пази радиото, по което още като дете е слушал драматизация по „Мъглявината Андромеда“ на Иван Ефремов. Оттогава е публикувал десетки разкази, печели международен конкурс и има две книги. 

Целия разказ гледайте във видеото