Гледайте романтичните комедии „Марли и аз“ от 12.30 ч. и „Дъщерята на президента“ от 14.50 ч. тази събота по NOVA

Една история за истинско приятелство, щастливо семейство и палаво куче ще видят зрителите в комедията „Марли и аз” тази събота от 12.30 ч. по NOVA. Във филма на режисьора Дейвид Франкел, палав лабрадор партнира на холивудските звезди Дженифър Анистън и Оуен Уилсън.

Двама журналисти, които са съпрузи отскоро, се установяват във Флорида. Джон изненадва любимата си Дженифър с кученце, кръстено на певеца Боб Марли. Малкият лабрадор Марли става част от живота на семейството, като не само забърква поразии, но и поставя семейството пред важни изпитания. Сладката пухкава топчица бързо се превръща в препускащ из дома им четиресет и пет килограмов лабрадор ретривър, неподлеждащ на възпитание. И скоро става ясно, че с Марли животът на младата двойка никога вече няма да бъде същият. Див и непокорен, Марли унищожава всичко, което се изпречи на пътя му – събаря предмети и хора, има нюх за бели, страх от гръмотевици и се оказва единственото куче, изхвърлено от училището за послушание. Но едновременно с това любвеобилният домашен любимец е до стопаните си в най-тежките и най-щастливите моменти, винаги верен и готов да обича. Филмът е създаден по едноименната книга, превърнала се в бестселър на Джон Гроган, известен журналист и писател.

Съботният киномаратон продължава с историята, която ще ни покаже колко е трудно да си „дъщерята на президента“, мечтаейки да е обикновено момиче. Саманта Маккензи (Кейти Холмс) се къпе в слава и блясък, но иска това, за което всяка колежанка първокурсничка мечтае: възможността да опознае света далеч от дома, но преди всичко далеч от родителите. Единственото й желание е да се отнасят с нея като с всеки друг, да бъде... нормална. Само че няма да го постигне лесно, защото адресът й е Пенсилвания Авеню 1600, а баща й е президентът на САЩ... Но когато отива да учи в университет, нищо не може да я спре – нито наблюдението на Тайните служби, нито медийното внимание. Какво ще се случи когато младото момиче се влюби в чаровен студент и се окаже, че и той крие някои тайни?

В лентата режисирана от Форест Уитъкър ще видим също така носителят на наградата „Златен глобус“ за „Бърдмен“ Майкъл Кийтън и Марс Блукас.

Не пропускайте романтичните комедии „Марли и аз“ от 12.30 ч. и „Дъщерята на президента“ от 14.50 ч. тази събота по NOVA