На следващото заседание на Националния съвет ще бъдат наложени съответни партийни наказания, посочват в позиция от политическата формация

Изпълнителното бюро на БСП проведе извънредно заседание, на което беше обсъдено поведението на групата общински съветници от БСП в Столичния общински съвет. В позиция от партията посочват, че категорично се разграничават от действията на общинскитеси съветници и свалят политическото доверие от тях.

От БСП посочват още, че тези съветници вече не представляват политическата формация, а само себе си и носят лична отговорност за действията си в СОС. И допълват, че на следващото заседание на Националния съвет ще бъдат наложени съответни партийни наказания.

„Възраждане” изключи трима депутати от групата си в парламента

До решението се стигна, след като общинските съветници не изпълниха решение 134 от 20.01.2024 г. на Националния съвет на БСП, което гласи: „Градският съвет на БСП да издигне кандидатурата на Диана Тонова за председател на Столичния общински съвет. Общинските съветници от „БСП за България" в гласуването за избор на председател на СОС да не подкрепят създалите се мнозинства в Общинския съвет и да не гласуват за друг кандидат, освен излъчената кандидатура на Диана Тонова“.

Таков за вота за председател на СОС: Избрахме временно решение за един технически въпрос

Съветниците не издигнаха Тонова и гласуваха за друг кандидат.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.