Скандали при гласуването на бюджета, отстраняване на районни кметове и политически сблъсъци

Скандали при гласуването на бюджета, отстраняване на районни кметове и политически сблъсъци между стар и нов градоначалник. Това са част от акцентите в първите 100 дни управление в община Варна. В рубриката "Срещу течението" говори кметът Благомир Коцев.

"Когато има шарен общински съвет, невинаги можеш да разчиташ на подкрепа. За мен трябва да се управлява прозрачно. Опозицията цели да критикува, но, ако е градивно, а не с неоснователни нападки. Варна е сложен град, но след изборите и въпреки трудностите нещата бавно се променят. ГЕРБ и "Възраждане" най-много критикуваха бюджета. Големите, важни комисии са бюджетната и по общинската собственост. Не искахме да ги отстъпваме. Бизнесът има представителство в Общинския съвет, но не и мнозинство. Той не е скачен с администрацията. Бизнес невинаги значи задкулисни сделки", коментира той. 

ОИК: Благомир Коцев остава кмет на Варна, няма фирми, регистрирани в чужбина

"Най-късно до 2 години ще има буферни паркинги в Морската градина на Варна. Вървим към процедура на закриване на съществуващите паркинги в парка", посочи Коцев.

Той коментира и акциите на Пловдивския панаир. Част от тях притежава и община Варна. Според градоначалника те трябва да се върнат в ръцете на държавата. "Общинският съвет иска изчакване на делата, които се водят в съда. Прозира скрита приватизация, в която предната варненска администрация е участвала. Възможно е да е имало служители, влезли в договорки", каза кметът.

Според него няма конфликт на интереси със заместник-кметовете. "Двама от петима от тях са свързани с мен. Работил съм с тях и са професионалисти. Знам, че ще свършат добра обществена работа. Двама районни кметове бяха отстранени. Единият - на "Приморски", има много спорен елемент. Направил е всичко възможно да излезе от адвокатско дружество. На "Одесос" е с подобен казус - присъства в дружество, в което е едноличен търговец. Казусът е в съда", заяви кметът на Варна.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase