Темата коментират евродепутатите Емил Радев и Илхан Кючюк

Отзвук на напрежението с мигрантите в София и в Европейския парламент. Пактът за миграцията, който се обсъжда, обхваща пет ключови области, които ще регламентират контрола в ЕС.

Евродепутатите Емил Радев от ГЕРБ-ЕНП и Илхан Кючюк от групата „Обнови Европа“ коментираха от Страсбург темата в ефира на „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Протест в „Овча Купел” след боя между мигранти (ВИДЕО+СНИМКИ)

Радев каза, че ще има по-голям скрийнинг на всички мигранти, които влизат в ЕС, дали те представляват опасност за Съюза и ще се свалят биометрични им данни. Той допълни, че за мигранти от страни като Мароко, Пакистан и Индия ще има нова гранична процедура – те ще бъдат задържани още на границите на ЕС.

Синдикати: Искането МВР да охранява центровете за мигранти може да отнеме години

Радев допълни, че има и нови механизми за преразпределяне на мигранти, така че да не се натоварват страните по външната европейска граница.

Кючюк посочи, че целта е да се защитят границите на Съюза, да се знае каква е степента на пропускливост, къде остават данните и други. По негови думи Пактът за миграция цели да даде регулиран подход и спокойствие на европейските граждани.

Повече гледайте в разговора.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase