Неин автор е Джеф Хокинс

Книгата „1000 мозъка” помага да разберем как мислим и запомняме. Неин автор е Джеф Хокинс. Той е един от пионерите на информационната революция и създател на един от първите таблети в историята.

„Темата за мозъка и невронауката е изненадващо популярна сред читателите. Знаем много малко за начина, по който работи мозъкът. Той е най-сложното нещо, което човекът познава във Вселената”, обясни Димитър Николов, отговорен редактор на изданието.

Революционна технология: Какво се очаква след успешното имплантиране на чип в мозъка на човек

С книгата си Джеф Хокинс ни предлага революционна теория за начина, по който се ражда интелекта и съответно изкуственият интелект. „Мозъкът е сложен орган. Досега невролозите винаги са мислили, че той има много усложнена структура, с множество вътрешни органи, които си взаимодействат по всякакви начини”, обясни още Димитър Николов.

Джеф Хокинс предлага теория, според която мозъкът е просто устроен. „Невроните се отнасят един спрямо друг като равностойни и единствено големият им брой и многото връзки помежду им водят до тази сложност”, допълни Димитър Николов.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase