Демонстрацията започна в 09.30 ч. пред сградата на МС

КТ „Подкрепа“ и Федерацията на независимите синдикати от държавното управление и организации към КНСБ провеждат митинг. Протестът беше с начален час 09:30 и се провежда пред сградата на Министерския съвет.

Синдикати: Искането МВР да охранява центровете за мигранти може да отнеме години

Недоволството е заради запазване на предвидените размери на средствата за преодоляване на различията във възнагражденията на служителите в държавната администрация.

Кремена Атанасова от КТ "Подкрепа" сподели, че първоначално 375 млн. са били заделени. "Този ресурс трябваше да бъде разпределен в администрацията за преодоляване на дисбалансите в заплатите. В крайна сметка от тях останаха 208, от които щяха да са за хората с най-ниски възнаграждения. В понеделник обаче не беше гласувано постановлението, което доведе до намаляване на средствата с 30 млн. Така някои колеги ще получат по 150 лева", обясни тя.

Според Любомир Костов се пада между 200 и 300 лева на човек в зависимост от длъжността. "Законът за бюджета беше приет още през декември, някои хора получиха увеличение, други - не. Надяваме се точката да бъде гласувана и всички да ги получат. Искаме хоризонтална политика по доходите", каза той.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase