„Лицемерие, някаква предизборна битка”, посочи лидерът на БСП

Очевидно от вчера досегашната сглобка си разчиства сметки помежду си, съсипват и последните остатъци от държавността. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в кулоарите на парламента относно оставката на главния секретар на МВР Живко Коцев и вчерашните акции.

"Почти не намирам думи в българския език, с които да опиша отношенията между тези хора", каза тя относно коментар на премиера в оставка акад. Денков за изказване на Делян Пеевски. "Довчера девет месеца абсолютна сглобка. Благодарение на Пеевски си разрешиха конституционните въпроси и бюджета, а сега изведнъж той е най-голямото зло. Лицемерие, някаква предизборна битка", посочи Нинова.

Денков: От доста време се въртят слухове, че ДАНС прикрива канали за наркотици

Според нея Бойко Борисов и "Продължаваме Промяната" са заявили, че след изборите ще си бъдат заедно", коментира още лидерът на БСП.

По отношение на великденските добавки за пенсионерите Нинова заяви, че сегашните предложения – от ГЕРБ и "Възраждане", рискуват да не съберат кворум.

Борисов: Ако Петков и Пеевски направят правителство, ние ще бъдем една нелоша опозиция

От БСП предлагат на всички пенсионери до минималната пенсия да получат по 100 лева великденска добавка, а над минималната - по 50.

"Това е най-справедливото и работещо решение, като предлагаме парите да се осигурят чрез трансфер от държавния бюджет към бюджета на ДОО, тъй като там ги няма като резерв", подчерта Нинова. Тя заяви, че от БСП ще направят предложението си между първо и второ четене на законопроектите.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Елена Николова, БТА