Това каза бившият министър на вътрешните работи и бивш вицепремиер

Очаквах да има повече проблеми около съставянето на кабинета „Главчев”. Като че ли много бързо и лесно се случи. Това каза в „На фокус” бившият министър на вътрешните работи и бивш вицепремиер Румяна Бъчварова. По думите ѝ това означава, че е имало предварителна подготовка. Преди 10 години Бъчварова стана част от дамския отбор, който ГЕРБ излъчи да преговаря за правителство с Реформаторския блок и АБВ.

Според нея акцията в Агенция „Митници” е обвързана с политическата криза у нас, защото няма данни тя да е плод на дълго подготвяна операция. „Има много политическо конотации и те очевидно са насочени към ресорния министър”, подчерта Румяна Бъчварова.

Снимки показват Живко Коцев в компанията на задържаните при акцията в Агенция "Митници"

„Това е един от белезите на превзетата държава”. Така бившият вътрешен министър коментира парадокса, че главният секретар на МВР се страхува и е репресиран. Тя е категорична, че щом Живко Коцев не е бил задържан, въпреки обвиненията към него, това означава две неща. Или, че обвиненията са фалшиви, или, че прокуратурата и органите не си вършат работата. По думите ѝ и в двата случая има огромен проблем.

Бъчварова отрече с нея да е говорено да е служебен министър в кабинета на Димитър Главчев. Според нея предизборната кампания вече е започнала. Очакванията ѝ са тя да е ожесточена, а надеждите - да не е "толкова кална".

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase