Оставането на Калин Стоянов е част от политическия баланс на силите

„Можем да очакваме протяжна политическа криза, която ще започне с много ожесточена предизборна кампания с използване на специални служби и т.н. Ще бъде много напрегната, не много хигиенична”. Това заяви политологът доц. Огнян Минчев в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS часове след като министрите от служебния кабинет „Главчев” положиха клетва – за пръв път в парламента.

Възможни са известни промени в конфигурирането на следващото Народно събрание, което  ще доведе до влошена комуникация между политическите сили, прогнозира Минчев. Той смята, че формирането на ново правителство ще бъде трудно, възможно е да се забави и служебното правителство да продължи съществуването си по-дълго.

Новите министри встъпиха в длъжност (СНИМКИ)

Според Минчеввърху служебния премиер Димитър Главчев е упражнявано определено влияние. Като пример той представи оставането на новия-стар министър Калин Стоянов начело на МВР. Според него това е част от политическия баланс на силите.

„Не може да бъде извинена пряка връзка между главен секретар на МВР и хора, занимаващи се с контрабанда”, каза Минчев по адрес на главния секретар на МВР Живко Коцев, чиито снимки обвиняеми се появиха в публичното пространство. „Съмнително е, че това обвинение се появява в контекста на разпада на предишното правителство и използването му в началото на предизборната кампания”, каза политологът.

Разследването за контрабанда в митниците отекна и в парламента (ОБЗОР)

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase