Израелските войски са се оттеглили от Рафа, каза арабистът

„Очевидно голяма външна политика няма да се прави. Ако искаме да има следа във външната политика, начело трябва да бъде личност, която е силно позната. Очевидно Черна гора, чийто посланик наш посланик там беше настоящият служебен външен министър Стефан Димитров, не е наш приоритет и това е човек, взет ад хок”. Това заяви арабистът Владимир Чуков в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS. Думите му са часове след смяната на номинирания за служебен външен министър - Ивайло Ценов, който беше сменен от Стефан Димитров Димитров. 

ПРИЕЛ-ПРЕДАЛ: Главчев пое управлението, кабинетът „Денков-Габриел” остава в историята

Според международника, Димитров след края на служебния кабинет вероятно ще отиде на задграничен мандат. "Мисията на външния министър е да бъдат разнесени машините за гласуване в чужбина за предстоящия вот", каза Чуков.

Израелската армия: Убихме висш командир на "Хизбула" при удар в Ливан

Относно конфликта в Близкия изток той каза, че израелските войски са се оттеглили от Рафа. Има един кордон между Северна и Южна Газа. „Хамас” иска всички жители да се върнат в Ивицата, а Израел казва – без мъжете, само жените и децата. Кордонът от израелски войници ще проверява дали тези хора са членове на „Хамас”.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase