Отлагането с година на либерализацията на пазара на ток, е най-важната битка на БСП, обясни той

Комуникацията между БСП и досегашните евродепутати, излъчени с тяхна листа - Елена Йончева, Сергей Станишев, Иво Христов, е отдавна прекратена едностранно. Това заяви зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS. 

Относно вариантите на политици, напуснали БСП да спечелят достатъчно доверие на предстоящия евровот, Зафиров каза: „единствената партия в лявото политическо пространство, която има шанс да прескочи бариерата на евроизборите, е БСП заедно с нейните коалиционни партньори. Ще създадем широко ляво обединение за участие в тези избори”.

Той обясни, че с „Възраждане” не биха партнирали, защото имат разлика дори за европейското бъдеще на България.

Нинова: На 1 май БСП стартира разговори за широко ляво обединение

За предсрочните парламентарни избори Зафиров каза, че стремежът на левицата е да увеличи резултатите от последните парламентарни избори. „Бяхме единствените, които не влязохме в договорки”, мотивира се той.

За да получи подкрепата на БСП, редовното правителство трябва да обяви безкомпромисна борба със задкулисието. Освен това трябва да заяви желание за борба с паралелната държава и „моделът ГЕРБ”, борба с неравенствата, борба с демографската криза.

Като най-важна битка Зафиров обясни, че искат отлагане на либерализацията на пазара на електроенергията.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase