Имало подозрения, че с автомобила е извършено престъпление

В детектив по неволя се превърна мъж от Троян. Милен Димовски успял да разбере на кого е върната конфискуваната му кола. Автомобилът бил отнет заради подозрение, че с него е извършено престъпление в Германия.

Мъжът купил колата законно, регистрирал я в КАТ и скоро дошла полицията. Автомобилът бил върнат в Германия, а Димовски опитал да го купи отново от уж негов собственик. Така един законен собственик на автомобил издири друг уж законен собственик, за да си купи един и същи автомобил два пъти. Оказва се обаче, че германската полиция не припознава за собственик този, на когото е върната обявената за издирване и намерена в България открадната кола.

„Два пъти ходих до Германия. Първият път полицията ми каза, че не издирва автомобила и за тях няма никакъв проблем с него. Върнах се в България, казах го на българската полиция”, разказва Димовски.

Щом открил колата, мъжът проявил повторен интерес като купувач. „Направих връзка с фирмата, чиято собственост беше автомобила”, разказва той. Когато обаче се срещнал с мъжа уж собственик на колата в Германия, Димовски останал изумен.

„Отидох с платформа, за да мога да я прибера. Когато дойде моментът да я плащам, помолих да ми дадат документи, да видя изрядни ли са. Той ми каза, че такива документи няма”, разказва мъжът от Троян.

Тогава германският уж собственик поискал да извади документи от тамошната полиция, но оттам му казали, че няма как. Поискали да продиктува номера на шасито и му обяснили, че тази кола е отпътувала за експорт за България.

„Управителят на фирмата ми каза да отида след една седмица. Нямало да има проблеми, щял оправи всичко и отново съм щял да мога да купя автомобила”, разказва Димовски.

Последвала въртележка от разговори и преговори, но българинът ударил на камък.

„Минаха месец, минаха два. Германските власти не признават фирмата като собственик на този автомобил”, обяснява мъжът.

Още по темата гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase