Животът ѝ поднася сълзи още на 6 години, когато е изведена от семейството си

Специален ден е днес и за много абитуриенти, които завършват училище. Някои от тях обаче нямат родителската подкрепа и опора, но въпреки всичко стъпват смело към новите предизвикателства в живота. Сред тях е и абитуриентката Камелия, израснала в Център за настаняване от семеен тип.

"Аз съм много благодарна на всички, най-вече на себе си, защото успях да стигна до тук и да се справя", признава тя.

В разгара на абитуриентските балове полицията засилва мерките за сигурност

Животът ѝ поднася сълзи още на 6 години, когато е изведена от семейството си и заедно с по-голямото си братче, е настанена в Дом за изоставени деца. "Тогава осъзнах, че съм самичка, че просто няма на кого да разчитам. Просто сме двамата и трябва да се покрепим по някакъв начин - да се пазим взаимно", споделя Камелия.

След няколко години престой там, се връща отново в семейството си, и за нея и петте ѝ братя и сестри, се грижи само баща им. Майка им ги изоставила, не след дълго бащата починал и децата останали сами. "Ние тогава се опитахме с отдел "Закрила на детето" децата да не бъдат извеждани от биологичната им среда, да бъдат настанени при леля. Сестрата на бащата отказа да се грижи за децата и тогава се наложи те да бъдат изведени", спомнят си от Центъра за настаняване от семеен тип за деца без родители. От тогава Камелия живее в Център за настаняване от семейен тип за деца без увреждания в Монтана.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase