Спортните журналисти разкриват какво могат да очакват футболните феновете в каналите на Нова Броудкастинг Груп

Обратното броене започна и само след няколко дни официално ще бъде открито европейското първенство по футбол. В UEFA EURO 2024 ще се включат 24 отбора, а за вас зрителите ние в хората в NOVA сме ви подготвили ексклузивни телевизионни студиа и богато онлайн съдържание. Спортните журналисти Велислава Миланова и Борис Мутафчиев разкриват в студиото на "Събуди се" какво да очакват спортните фенове и кои ще бъдат главните действащи лица в предстоящите събития. Европейското първенството се очаква с голямо нетърпение.

„Много се вълнуваме, защото и за мен това е дебют, както и за Боби. Ще водим едни от студиата в София, но ще бъдем и на част от мачовете в Германия. Ще отразяваме едни от най-емоционалните точки за това лято, защото еврейското първенство е дългоочаквано събитие за всички фенове на футбола, интересуващите се от спорт и тези, които с нетърпение очакват горещи, интересни мачове“, споделиха пред Марина Цекова една от двойките - водещи на студиата за UEFA EURO 2024.

„Не сме гледали такова първенство в тази форма от 8 години. Предходното се отложи с една година. Проведе се нетрадиционно в 11 държави, докато по принцип се концентрира в една. Германия се е доказала, че е фантастично в организирането на подобни форуми“, допълва Борис Мутафчиев.

Всичко за UEFA EURO 2024™ в каналите на Нова Броудкастинг Груп

„В моето семейство се гледаше всякакъв спорт и от малка съм фен на футбола приоритетно. С баща ми и брат ми винаги съм била пред телевизора и от малко питах какво е засада и в началото не разбирах. От тогава правилата много се промениха, но от това време датира интереса ми. Бивш спортист съм и съм учила в спортно училище, след това в Национална спортна академия. Интересът ми е голям и много харесвам играта. Въпреки че не се счита за женска, стереотипите много се промениха и женския футбол в световен мащаб набира популярност. Преживяла съм първенството в САЩ през 1994 г. и съм свидетел на този великолепен успех. Никога няма да го забравя“, разказва за любовта съм към футбола Велислава.

„Когато не можеш да си в спорта, по един или друг начин се стараеш да си до него. Имам конкретни и ясни спомени още от детската ми градина. Имам възможност да отразявам български футбол и заедно с Вели сме близо до тези момчета. Чувстваме се част от тях и това се вижда и във взаимоотношенията ни“, разкрива защо се е насочил към спорната журналистика водещият.

Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия разпределиха мачовете от UEFA EURO 2024™

Какви са прогнозите им дни преди старта и кой ще грабне купата на UEFA EURO 2024?

„Бих дала своята прогноза за Франция. Не съм техен фен и обожавам бразилския футбол, но сега залагам на французите“, е мнението на Велислава.
„Моят футболен идол е Зинедин Зидан и след него започнах да подкрепям френския отбор“, категоричен е Боби.
Водещата на "Събуди се" Марина Цекова обяви, че подкрепя и стиска палци на албанците и грузинския отбор.

Футболните фенове ще могат да проследят двубоите от UEFA EURO 2024 по NOVA, DIEMA, DIEMA SPORT 3, в каналите от премиум пакета DIEMA XTRA, както и онлайн на стрийминг платформата PLAY DIEMA XTRA, и в спортния портал Gong.bg