И в тази община вотът беше касиран заради сериозни грешки

В Панагюрище днес отново гласуват за кмет. До избора се стигна, след като жалбата на един от кандидатите беше уважена и резултатът от вота пред есента - отменен.

Повторен вот в Северозапада заради опорочени бюлетини

Над 20 000 жители имат право на глас. За кметския пост се борят двама претенденти - Никола Белишки от ГЕРБ-СДС и издигнатия от инициативен комитет Желязко Гагов.

30,47% е избирателната активност към 16:00 часа.

Само един сигнал за нарушение е постъпил до момента в Общинската избирателната.  

И двамата опоненти дадоха гласа си сутринта по хлад. Първи Никола Белишки, по чиято жалба беше касиран балотажа миналата есен.


„Най-напред бях на църква, защото днес всички знаем, поздравявам всички вярващи със светлия християнски празник Петдесетница. Гласувах за това да спре безвремието през последните осем месеца и да върнем община Панагюрище на правилния път”, заяви Белишки.

Минути по-късно гласува и другият кандидат, който предсрочно освободи поста.

„Днес гласувах за по-доброто бъдеще на Панагюрище. Разбираме го като общ дом на всички, защото съм убеден, че само когато работим заедно, ще направим Панагюрище място, с което следващите поколения ще се гордеят”, заяви Желязко Гагов.

За разлика от парламентарните и европейски избори, активността на местния вот е по-висока, отчете Общинската избирателна комисия.

„За хората не е без значение кой ще бъде кмет на Община Панагюрище и да хората им писна да са от избори на избори”, заяви Димитър Куртев, говорител на ОИК- Панагюрище.

Избирателите масово се довериха на хартиената бюлетина.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.