Инцидентът стана на пътя София-Варна

Тежката катастрофа, която стана в понеделник на пътя Варна-София, причини смъртта на двама души. Жертвите са таксиметров шофьор и брат му. Произшествието беше предизвикано от неправоспособен 17-годишен водач, който е с два счупени крака. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Часове след катастрофата, младежът беше задържан. Оказа се, че той е управлявал колата на баща си. „Влюбил се в едно момиченце от еленските села и затова стана фалът. Досега не е взимал колата. Ние не сме го чули. Ако бяхме – щяхме да го спрем. Като станахме към 4:30 ч., него и колата ги нямаше”, сподели дядото на непълнолетното момче.

Две жертви в катастрофа на пътя София-Варна, единият шофьор - на 17 (СНИМКИ)

То е в болница под полицейска охрана. Ако младежът бъде признат за виновен, го грози присъда до 5 г. лишаване от свобода. Ако се докаже пък, че някой от родителите е предоставил съзнателно автомобила на сина си, го грози повдигане на обвинение за съучастничество.

„Мярката „Задържане под стража” е за срок до 48 часа. Тя е по-ниска от обичайното, защото лицето е непълнолетно. От здравословното му състояние зависи дали тя ще се гледа в съда, или в болничното заведение”, посочи наблюдаващият прокурор Даниела Харитонова.

Обвинението разпитва свидетели, но издирва и още. Назначени са експертизи. Авто-техническа ще доказва с каква скорост се е движил 17-годишният шофьор.

Повече гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase