"Политиката преди всичко означава да поемеш отговорност и да си готов да платиш политическата цена", заяви кандидатът за депутат

„Нашата първа цел не е просто влизане в парламента, а обединение на десницата. Това, на което ние залагаме и залагахме и в кампанията за миналите избори, е – политика. На разговор за политиката. Не с компромати, не с обещания за безпартийни кабинети и някакви митична фигура на някакъв бъдещ министър –председател. А ясно поемане на отговорност. Разговор за истинските проблеми на страната. И поставяне на политиката пред компроматите”. Това заяви в „Пресечна точка” кандидатът  за депутат от "Синя България" Вили Лилков.

По думите му „дълбоката криза в България в момента изисква много сериозно политическо усилие”.  „Синя България” от миналата кампания говори за политика. И ще продължи да говори за политика. Направи ми впечатление, че в кампаниите досега лидерите на партиите и дори водачите на листи – избягваха политическите дебати. Ние ги приканваме на това поле на политиката, а не на полето на популизма – кой е по-голям?”, подчерта той.

Политолог: От кризата може да се излезе само с широк политически консенсус

Лилков посочи, „че само дясна политика с ясни приоритети може да извади България от настоящето положение”. „Зад кабинета, който ще трябва да поеме управлението на страната, трябва да застане политическо мнозинство в НС, което да гарантира изпълнението на политическата програма”, посочи кандидатът за депутат.

И допълни: „И този кабинет трябва да бъде от политици. Защото повече от партиите предлагат безпартиен кабинет с някакъв равно отдалечен премиер. От една страна това е слабост от страна на политическите партии, а от друга – страхливост на лидерите им да поемат отговорност. Защото политиката преди всичко означава да поемеш отговорност  и да си готов да платиш политическата цена”.  

Целия разговор гледайте във видеото. 

Редактор: Станимира Шикова