Снимка: iStock
Вижте тайните на танзаниеца
Тази събота ще ви разкрием един необичаен, но много полезен съвет за всички любители на киселото зеле. Как да го приготвим у дома по най-лесния начин, без да ни коства много време и усилия? Съветите са от Кили от Танзания.
Една седмица след като е сложил зелето да втасва, Кили вече откровено се шегува с процеса.
„Продухване ли е, обдухване ли е – направо устата ме заболя. Изтръпват ми бузите“, смее се той пред камерата.
Кили е от подножието на Килиманджаро, но днес живее във Велики Преслав и се е превърнал в местна атракция с необичайния си метод за приготвяне на кисело зеле. За всички, които не искат да се занимават с канелки или маркучи, той предлага прост, но ефективен „лайф хак“. Съставките, които Кили използва, не са съвсем традиционни за българската трапеза.
Как се приготвя кисело зеле по германски (ВИДЕО)
„Освен зелето съм сложил цвекло, моркови, ябълки и царевица. Оказва се, че в различни места в България по различен начин го правят“, разказва с интерес Кили.
Оказва се, че бидонът с кисело зеле далеч не е нещо ново за него. „Киселото зеле не е само българско ястие. В Азия правят, но го наричат кимчи,в Африка също се прави кисело зеле.
Танзаниецът бързо е открил и друга тайна – силата на зелевия сок.
„Когато предната нощ малко си прекалил с чашката, действа добре", обясни той.
А в каква България иска да живеее Кили - гледайте във видеото.
Последвайте ни