Клип с репликите на Методи Бачев шокира интернет пространството

Арест и разпити заради обида по адрес на премиера. Последва и оставка на висш полицай. Шефът на една от най-големите строителни фирми у нас Методи Бачев беше задържан, след като в интернет беше разпространен клип от селски събор, на който той използва нецензурни думи за Бойко Борисов. Полицията в Благоевград реагира светкавично и започна проверка.

Така нареченият случай „Симитли” тръгна от селски събор и стигна до прокурор. За мъжкото достойнство на тамошния кмет, възпято от шефа на „Агромах”, е била сигнализирана полицията в Благоевград.  

Прокуратурата започнала проверка за нецензурните изрази на строителния предприемач, които величаят кмета на Симитли, но обиждат премиера. Така Методи Бачев се оказал със щракнати белезници.

Заедно с него в полицията е привикан и местен репортер - автор на клипчето, което разсмя едни и възмути други.

Методи Бачев има своя версия - изнудвали го. Твърди, че журналистите му искали 10 000 лева, за да не пускат клипчето. Полицията и прокуратурата също се разминаха във версиите, но по друга тема - защо е арестуван Бачев.

Местният прокурор твърди, че проверка има, но заповед за арест – не, а от Върховната прокуратура отговаряха уклончиво.

В крайна сметка шефът на „Агромах” излезе от полицията  след няколко часа. Малко по-късно оттам си тръгна и началникът на полицията. Вътрешният министър прие оставката му заради превишаване на полицейски правомощия и непремерени действия. Разпредена е проверка за престараването на полицията.