Павел Владимиров разговаря с първия треньор на Кобрата и Свилен Русинов, единствения българин, победил Виталий Кличко

150 държави ще излъчат титаничния боксов сблъсък между Кубрат Пулев и Владимир Кличко. Нова е единствената телевизия в България, която ще излъчи на живо най-дългоочаквания двубой за титлата в тежка категория в събота, 15 ноември. В навечерието на боксовата среща водещият на „Здравей, България” Павел Владимиров се срещна с първия треньор на Кобрата – Тодор Занданов, и Свилен Русинов - единствения българин, победил представител на фамилията Кличко, братът на Владимир - Виталий, за да обсъдят шансовете на българския боксьор да спечели световната титла в тежка категория.

Според Занданов съществува трик, чрез който Кобрата може да победи Владимир Кличко. „Левият прав на Кличко открива неговата брадичка. Кубрат трябва да се възползва от това”, смята треньорът-ветеран. „Стъклената брадичка” е слабото място на украинеца.

„Владимир Кличко е по-скоро медийна звезда. Брат му Виталий му проправи пътя в професионалния бокс”, смята пък Свилен Русинов. Той коментира и нежеланието на Владимир да се подложи на тест за допинг. „Това е традиция при тях. Те се възползват от това, че контролът в професионалния бокс не е толкова строг и се гледа малко през пръсти”, заяви Русинов. Той напомни, че Виталий Кличко е хващан с положителен допинг тест.

Големите пари в бокса пречат на спорта, смята Тодор Занданов. Той не е сигурен дали ще има ново поколение талантливи български боксьори като Кубрат Пулев. „Младите предпочитат компютърните игри пред спорта”, твърди Занданов.

Не пропускайте най-дългоочаквания сблъсък на боксовия ринг – битката на Кубрат Пулев срещу Владимир Кличко за световната титла в тежка категория на живо по Нова. Студиото с водещ Емил Здравков ще започне в събота, 15 ноември, точно в 23.00 ч. 

Снимка: БГНЕС