Песента „Невъзможни сме сами” е дело на авторите на „Самурай” Рей Хеджис и Найджъл Бътлър, а текстът е на Любо Киров

„Невъзможни сме сами” е заглавието на новия самостоятелен сингъл на Жана Бергендорф, чиято онлайн премиера се състоя в полунощ на 7 май. След изключително успешните „Самурай’ и „Играем с теб до края” в дует с Кристо, които бяха сред най-излъчваните парчета за 2014 г. и все още се радват на интерес от аудиторията, „Невъзможни сме сами” дава заявка да се превърне в следващия хит на магнетичната изпълнителка. 

За музиката и аранжимента на проекта Жана и продуцентите й от Вирджиния Рекърдс отново са се доверили на силния творчески тандем от Острова Рей Хеджис и Найджъл Бътлър, които през годините са работили с артисти като One Direction, Браян Адамс, Boyzone, Шер, Том Джоунс, Роби Уилямс, Аланис Морисет, Карлос Сантана и много други.

Въздействащият български текст на парчето е дело на един от най-талантливите и обичани артисти у нас Любо Киров. Той споделя, че се е ангажирал с удоволствие с този проект, защото като ментор на Жана в X Factor отдавна е искал да я подкрепи творчески и след победата й във формата. „Парчето е уникално и ме вдъхнови да напиша текста на един дъх. Емоционалността на Жана отговаря на силата на думите в песента и именно нейният глас е идеален проводник на посланието, което носят”, допълва Любо.

Не по-малко впечатляващ е видеоклипът, режисиран от изключително креативния Георги Манов, в чиято биография присъства богато портфолио от рекламни и музикални клипове. Сред артистите, с които е работил, са нашумелите групи Jeremy? и Bears & Hunters. Заедно с екипа си от студио Clamer Design той реализира с въображение и размах на художник жива картина от цветове и форми в перфектна хармония със звученето на песента, като дава възможност на победителката от втория сезон на X Factor да разгърне артистичния си талант в нова светлина. Още при първата му среща с Жана режисьорът е вдъхновен от яркото й присъствие и така стига до идеята да изгради сюжета върху динамичните отношения на героинята и метафоричното й превръщане в жива мишена. Партньор на изпълнителката в клипа е актьорът и професионален каскадьор Горан Гънчев.

За визията на носителката на титлата „Жена на годината” в категория „Сцена/Музика” са се погрижили топ гримьорът Слав и утвърденият стилист и дизайнер Антония Йорданова, с които Вирджиния Рекърдс и Жана предпочитат да работят за повечето си проекти. 
 
Безспорно това е сезонът на превъплъщенията за Жана Бергендорф, която е сред най-успешно представящите се участници в шоуто „Като две капки вода” по Нова. Малко преди финала на шоуто тя ще присъства и на церемонията по връчване на Годишните музикални награди на БГ Радио на 23 май. Огнената изпълнителка се съревновава с номинации в четири категории – „БГ Дебют”, „БГ Изпълнителка”, „БГ Песен” и „БГ Текст” за хита „Самурай”.