Не пропускайте телевизионния дебют на някои от най-интересните и обсъждани кино заглавия през април - всеки понеделник от 21.00 ч. по KinoNova

Специална селекция от премиери очаква ценителите на седмото изкуство през април  - всеки понеделник от 21.00 ч. в ефира на KinoNova. От 4 април филмовият канал ще зарадва зрителите с някои от най-интересните и обсъждани кино заглавия във всички жанрове през последните години.

Началото на премиерния маратон в понеделник вечер в 21.00 ч. поставя номинираната за „Златен глобус” интригуваща криминална драма „Най-бруталната година”. С тази лента режисьорът Джей Си Чандър отново разбуни духовете след номинираната му за „Оскар” творба „Предел на риска”. Филмът връща зрителите в далечната 1981 в Ню Йорк, където цари беззаконието, а честният предприемач Абел Моралес се опитва да спаси своя бизнес в морето от корупция и насилие, което го заобикаля. 

Следващият понеделник, 11 април, почитателите на седмото изкуство ще могат да се насладят на брилянтното последно изпълнение на преждевременно напусналия този свят Филип Сиймор Хофман в шпионския трилър „Най-търсеният човек”. В този филм обичаният актьор разкрива грозното лице на тайните служби под вещата режисура на Антон Корбийн. Лентата е поредното доказателство след „Американцът”, че Корбийн не само е усвоил тънкостите в жанра, но и успява да навлезе в душата на публиката и да я накара да си зададе доста нелицеприятни въпроси.

На 18 април премиерната щафета за цели две седмици ще поеме повелителят на приказките – режисьорът Тим Бъртън, който ще накара номинираната за „Оскар” Ейми Адамс и носителят на престижната статуетка Кристоф Валц да влязат в непримирим раздор в отличената със „Златен глобус” биографична драма „Големи очи”. Макар лентата да е създадена по истински събития и да разказва историята за конфликта между известната съвременна художничка Маргарет Кийн и съпруга ѝ Уолтър относно авторството на нейните творби, Бъртан не изневерява на своя гениален визуален стил и вмъква във филма приказни елементи. За сметка на това на 25 април Тим ще се освободи от всички ограничения на игралното кино в номинираната за „Оскар” приказна анимация „Франкенуини”. Филмът ще разкаже затрогващата история на едно момче и неговото куче, която не само ще забавлява цялото семейство, но и ще ни покаже как да се справяме със загубите в живота.

Това са само част от кино изненадите, които очакват зрителите в телевизионния ефир през пролетта. Не пропускайте специалната селекция от филмови премиери за ценителите на седмото изкуство през април, всеки понеделник от 21.00 ч. по KinoNova.