Хитови анимации събират цялото семейство пред малкия екран преди Великден – всяка вечер от 21.00 ч. по KinoNova

Любими анимации събират цялото семейство пред малкия екран, за да пренесат любителите на приключенията в магическия свят на Disney. Много забавни моменти, екшън и малко ужаси очакват не само малките, но и по-големите пред екрана в продължение на седем дни, от 25 април до 1 май, всяка вечер от 21.00 ч. по KinoNova

Визуалният гений Тим Бъртън („Алиса в страната на чудесата”, „Кошмари преди Коледа”) слага начало на анимационния маратон със забавната премиера „Франкенуини”. В понеделник, 25 април, зрителите ще станат свидетели на затрогващата история на едно момче, готово да впрегне силата на науката, за да върне към живот най-добрия си приятел – своето куче. 

Във втората изненада за седмицата „Самолети” на 26 април от 21.00 ч. изпитания и оспорвана надпревара очакват Дъсти – самолет от малко градче с големи мечти, решен, че може да се състезава с истинските асове високо в небето. Смелостта на малкия голям самолет ще превърне във вдъхновение за смаяния свят.  

Друга мечта ще помогне на двойката чудовища Съли и Майк да преодолеят различията си в приключенската комедия „Университет за таласъми” на 27 април от 21.00 ч. Във филма режисьорът Дан Сканлън, известен с работата си по друга култова анимация „Колите”, и продуцентът Кори Рей разкриват предисторията на двамата герои преди приключенията им в наградената с „Оскар” анимация „Таласъми ООД”. В „Университет за таласъми” Съли и Майк са двама неориентирани студенти в училището за таласъми, на които предстои да научат правилата на играта, да се опознаят и да станат най-добри приятели. 

В четвъртък, 28 април, от 21.00 ч. по KinoNova създателите на поредицата „Играта на играчките” връщат зрителя в света на любимата банда играчки с „Играта на играчките 3”. Анди заминава за колежа, а разтревожените за несигурното си бъдеще Уди и Бъз ще попаднат в детска градина с надеждата добри деца като Анди да си играят с тях. Много скоро обаче те ще се убедят, че по-хубаво от дома няма. 

Приказната история на „Храбро сърце” ще завладее ефира на KinoNova с много динамика и въздействащи персонажи на 29 април, петък, от 21.00 ч. Дръзката принцеса Мерида ще бъде принудена да открие значението на истинската храброст, за да развали жестокото проклятие, преди да е станало твърде късно. Режисьор на лентата е Марк Андрюз, участвал в създаването на сценариите на „Рататуй” и „Феноменалните”, и номиниран за „Оскар” като съсценарист и сърежисьор на късометражния филм на Pixar „Човекът оркестър”.  Андрюз работи в тандем с режисьора Бренда Чапман, която е създател на анимацията на „Принцът на Египет” и е била супервайзор на сценария на класиката на Дисни „Цар Лъв”.

В съботната вечер, 30 април, от 21.00 ч. още една любима анимация ще напомни, че магията на Disney въздейства на всички поколения. В „Замръзналото кралство” чрез образите на Елза и Ана режисьорите Крис Бък и Дженифър Лий ще покажат, че истинската любов и оптимизмът могат да преодолеят всяко изпитание. Суровите стихии на зимата, срещата с мистични тролове и смешният снежен човек Олаф са само част от изпитанията, през които ще преминат по пътя една към друга двете сестри, а обичта им ще се окаже по-силна дори от смъртта. Отличена с две награди „Оскар” и един „Златен глобус”, продукцията не само се превърна в най-успешната и касова анимация на всички времена, но и създаде субкултура сред феновете по света.

Aнимационният маратон ще завърши подобаващо на Великден, 1 май, от 21.00 ч. с поредицата от приключения на „Колите 2”. Двамата приятели – звездата Светкавицата Маккуин, и несравнимият влекач Матю, ще мерят сили в първото по рода си световно Гран При състезание, което ще определи коя е най-бързата кола в света. Но пътят към шампионската титла е осеян с капани, обрати и забавни изненади, и дори с международен шпионаж.

Не пропускайте възможността да споделите с близките си едни от най-добрите анимации на Disney – всяка вечер от 25 април до 1 май от 21.00 ч. по KinoNova.