Гледайте новия епизод на „Без багаж” тази неделя от 13.00 ч. по Diema

Предаването „Без багаж” тази неделя по Diema ще отведе зрителите отново до Индия, където никога не се знае какво предстои. Дори предвидими на пръв поглед неща пак могат да изненадат, разказват от екипа на предаването. 

Индия не е нападала друга държава през последните 1 000 години от своето съществуване, била е една от най-богатите страни в света допреди началото на британското управление през XVII век, дала е на света йогата преди повече от 5 000 години, тук е родното място на шаха, древните санскритски текстове описват извършената в Индия първа пластична операция, тук са правели сложни хирургични операции като: секцио, катаракта, присаждане на изкуствени крайници, опериране на счупвания, премахване на камъни от пикочния мехур и дори е описана пластична и мозъчна хирургия още преди 2 600 години.

В новия епизод приключенците от „Без багаж” ще приемат покана за обяд в джайпурски дом, където ще се научат да готвят индийско къри. Пътят им ще мине през не много популярния, но изключително живописния храм Галта, наричан още „Маймунският храм”. Изграден около естествен извор, който запълва седем големи басейна, Галта привлича безброй поклонници, идващи за ритуално къпане и измиване на греховете.

Епизодът ще отведе до един от най-големите архитектурни шедьоври в света – Тадж Махал, за да пренесе зрителите в приказката за император Шах Джахан. Той построил красивия мавзолей на брега на река Ямуна, за да увековечи любовта си към Мумтаз Махал – съпругата, дарила го с 14 деца.

Гледайте новия епизод на „Без багаж” тази неделя от 13.00 ч. по Diema