Конференцията се провежда от 18 и 20 май в София под патронажа на генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова

Глобалният форум  на жените лидери се събира на конференция от 18 до 20 май 2016 г. в София в София. Правителствени глави, министри, евродепутати, водещи представители на международни организации, ръководители на научни центрове и университети, световно известни личности от политиката, бизнеса, науката  и медиите - това  е само част от впечатляващия списък с изтъкнати жени лидери, които пристигат в България за участие в събитието. Сред участниците е министър-председателят на Бангладеш Шейх Хасина, а България ще бъде представена от председателя на Народното събрание Цецка Цачева, вицепремиера и министър на образованието и науката Меглена Кунева и кмета на София Йорданка Фандъкова.

Конференцията се организира от Съвета на жените в бизнеса в България и ЮНЕСКО под патронажа на генералния директор на организацията и официален кандидат на страната ни за ръководител на ООН Ирина Бокова.

Форумът има за цел да открои ролята на  жените в съвременния обществен, социален и икономически  живот и да предложи стъпки за постигане на реална равнопоставеност на половете.  За да обхване всички аспекти на темата, програмата на събитието е разпределена в тематични панели, обхващащи мястото и ролята на жените в политиката, в бизнеса, в медиите, в образованието, науката и иновациите. Лектор в панела за участието на жените в медиите и културата ще бъде и главния изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп Дидие Щосел.