Пет проекта достигнаха до онлайн гласуването в третото издание на инициативата

Днес стартира онлайн гласуването за избор на тазгодишните финалисти в най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп – ПРОМЯНАТА. Тя  се осъществява в  партньорство с фондация “Промяната” (част от мрежата на международната фондация Reach for Change) и за трета поредна година търси човека, който е намерил иновативно решение и притежава предприемачески дух и силна мотивация да постигне ПРОМЯНАТА, като подобри живота на възможно най-много деца в България.

“Тази година имахме 213 човека от 54 населени места, които кандидатстваха. Ние от тях избрахме 18 проекта, на които помогнахме с обучение и консултации, за да доразвият идеите си. И от тях избрахме петте, за които ще може да се гласува от тук нататък”, разкрива изпълнителният директор на фондация “Промяната” Юрий Вълковски.

“От 2014 година досега благотворителната инициатива на NOVA - "Промяната", е подкрепила 10 проекта финансово, като помага на 6 хиляди деца. Сега можете и вие да ни помогнете да изберем финалиста за тази година на сайта на NOVA до 30 ноември”, сподели Ани Салич, която е  посланик на ПРОМЯНАТА.

От днес до 30 ноември на www.nova.bg/promyanata всеки може да се запознае и да избере своя фаворит за финалист в ПРОМЯНАТА 2016/2017. Трите проекта, събрали най-много гласове от публиката, ще бъдат финалистите в тазгодишното издание на конкурса.

Петте проекта – полуфиналисти в ПРОМЯНАТА 2016/2017, между които хората могат да изберат и гласуват са: Сдружение “Метаморфози” - Янита Кирова и Ива Лапатова са актриси, които целят да въведат медицински клоуни в детските болнични отделения в страната, за да повишават тонуса на децата, да премахват емоционалния стрес и бариерата между лекарския екип и малките пациенти. Географ БГ - Евгения Сарафова и Димитър Желев, чиято основна цел е да популяризират науката сред ученици, студенти и всички любознателни хора; Фондация “Асист - помагащи технологии” - Евгения Христова и Морис Гринберг, които работят за създаване на учебен център, в който деца с тежки физически увреждания, които не могат да говорят и да използват ръцете си, да могат да бъдат обучавани чрез помагащи технологии за контрол на компютър с поглед; Проект ParaKids - Бояна Коцева и Даниела Садикова, които искат да създадат първия български център, предлагащ специализирани услуги и екипировка за адаптиран спорт за деца с увреждания и Проект “Живот със синдром на Даун” - Силвена Христова, Красимир Ламбов, които желаят чрез серия от забавни и информативни видео клипове, заснети заедно с децата им -  Крис и Микаела, да запознаят и информират обществото за Синдрома на Даун. Да покажат приключенията и етапите, през които преминава тяхното семейство, за да могат да помогнат и на други семейства като тях.    

Гласувайте за проектите в ПРОМЯНАТА до 30 ноември на на www.nova.bg/promyanata